Vers & Vrij | minder armoede en voedselverspilling

De armoede in Nederland wordt groter en het verspillen van voedsel neemt toe. “Raar eigenlijk, dat naast voedselverspilling ook armoede bestaat”, vindt Arna van der Sloot. “En om dat tegen te gaan en te verminderen zijn wij met Vers & Vrij gestart.” The GreenBox helpt Arna bij het vertellen van haar verhaal.

Wat is Vers & Vrij?
De stichting Vers & Vrij haalt overgebleven voedsel op in restaurants, verzorgingstehuizen of andere grote keukens en schenkt dit aan mensen die het goed kunnen gebruiken. “We zetten een koelkast neer in bijvoorbeeld een restaurant”, vertelde Arna eerder al bij Den Haag FM. “Al het eten dat overblijft wordt daarin verzameld. Een van onze vrijwilligers haalt de volgende ochtend de maaltijden op en brengt ze naar een buurthuis, kerk of moskee.”

Van lokaal naar landelijk
Vers & Vrij heeft in april vorig jaar al een succesvolle pilot gedraaid als buurtproject in Den Haag. Arna vertelt: “Nu heeft het nog een lokale insteek, maar de bedoeling is om dit ook regionaal, provinciaal en landelijk aan te bieden. Dus het heeft een heel positief toekomstbeeld.”

Wat kunnen wij doen om te helpen?
“Je kunt ten eerste helpen door simpelweg geld te geven. Met jouw donatie kunnen we één locatie een jaar lang Vers & Vrij-klaar maken. De locatie krijgt een voorraad speciale bakjes, stickers, bestek, servetten én een koelkastje. Door Vers & Vrij hierin te steunen, verlaag je dus de armoede en verminder je de voedselverspilling. Nou, hoe goed is dat?!”

Geslaagde crowdfundingscampagne
Tot en met 3 april heeft er via voorjebuurt.nl een crowdfunding gelopen voor Vers & Vrij. Het doel was om €5.000 op te halen om zo veel mogelijk koelkastjes en materiaal te financieren. En dit doel is meer dan behaald: met een prachtige €5.730 als eindstand kan Vers & Vrij ruim 10 extra koelkastjes plaatsen en nog meer mensen blij maken. Daar zijn we hartstikke trots op! Maar alle hulp blijft welkom: Arna is hard op zoek naar vrijwilligers, restaurants en instanties die mee willen doen. Zie jij dit wel zitten? Kijk dan voor meer informatie op Versenvrij.nl

Kun jij onze hulp ook gebruiken?
Doe dan hieronder vrijblijvend een projectaanvraag. Wij kijken wat we voor je kunnen doen en dan hoor je van ons!

Leave a Comment

Laat van je horen!

Wil je wat van ons weten? Vraag maar raak!

Start typing and press Enter to search

Het team van Goed Goed DoenNSGK Samen naar school