Project in het zonnetje: Samen naar School

Bij the GreenBox zetten we de initiatieven die we helpen graag in het zonnetje. Vandaag doen we dat met de NSGK: de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Een van hun projecten is ‘Samen naar School.’

Kinderen en jongeren met een handicap kunnen in Nederland niet overal aan meedoen. Er zijn helaas nog veel drempels die hen daarin belemmeren, waardoor ze vaak aan de zijlijn staan. Veel van deze kinderen gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen. En 10.000 (!) kinderen gaan zelfs helemaal niet naar school. Ook de speeltuin of sportclub in de buurt is vaak niet toegankelijk. Met de projecten die de NSGK ondersteunt, helpt de stichting deze kinderen en jongeren om die drempels uit de weg te ruimen.

Samen naar school
Met het project ‘Samen naar School’ helpt de NSGK scholen bij de oprichting van Samen naar School klassen in heel Nederland. Dit zijn aangepaste klassen op een gewone basisschool, waar kinderen met een ernstige beperking onderwijs op maat krijgen. Ze draaien gewoon mee in de klas en krijgen daarbij alle zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. Ook buiten de klas doen ze zoveel mogelijk mee met gym, het speelkwartier, muziekles, noem maar op. Want hoe leuk is het om met je leeftijdsgenootjes samen te zijn?

“Als kinderen van jongs af aan samen opgroeien, vinden ze het later ook heel gewoon om met elkaar te leven. Want hoe leer je samenleven als je de ander nooit tegenkomt? Het onderwijs zou daar veel meer op moeten inspelen. Een school die leert dat niemand wordt buitengesloten, bereidt voor op een samenleving waarin niemand wordt buitengesloten.” – Roeland Vollaard, initiatiefnemer Klas op Wielen

Meer weten?
Kijk dan eens op de website van de NSGK of op de projectpagina van ‘Samen naar School.’ Meer info vind je ook gauw op de toegankelijke website die we op dit moment maken. Zo’n toegankelijke website is ook goed te bedienen en te begrijpen voor bezoekers met een beperking. Binnenkort gaat ie in de lucht. We houden je op de hoogte!

Leave a Comment

Laat van je horen!

Wil je wat van ons weten? Vraag maar raak!

Start typing and press Enter to search

Vers&Vrij